Werkwijze

Werkwijze


Ieder persoon is uniek. Zo is het niet gek dat ook ieder behandelplan/werkwijze uniek is. Om erachter te komen wat het best behandelplan is zal er eerst een intake gesprek plaatsvinden. Op de manier wordt er ingespeeld op de persoonlijke behoefte en wensen van cliënt.

Onderstaand vindt u de basis van ieder traject/werkwijze, uiteengezet in 5 overzichtelijke stappen. Mocht u aanvullende vragen hebben of meer informatie behoeven over onze werkwijze dan helpen wij u natuurlijk graag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

De eerste afspraak


Na aanmelding volgt het intakegesprek. Bij deze eerste afspraak neemt u de verwijsbrief van de arts mee en het identiteitsbewijs van diegene waarvoor de logopedie bestemd is. Tijdens dit gesprek wordt de hulpvraag in kaart gebracht. Ook krijgt u dan de behandelovereenkomst met praktijkregels.

Logopedisch onderzoek


Nadat de hulpvraag in kaart is gebracht, volgt het logopedisch onderzoek. Dit kan een observatie of een vragenlijst zijn. Het is ook mogelijk dat er een uitgebreid onderzoek naar de taal- en/of spraakontwikkeling plaats zal vinden. Dit onderzoek zal dan verdeeld worden over een aantal behandelingen. Aan de hand van de anamnese en de onderzoeken/observaties wordt een logopedische diagnose gesteld.

Het behandelplan


Aan de hand van de logopedische diagnose worden de daarbij behorende behandeldoelen opgesteld. Deze worden vervolgens weergegeven in een logopedisch behandelplan, waar u ook toestemming voor geeft.

De behandeling


Nadat er toestemming is gegeven voor het behandelplan, zal de logopedische behandeling worden gestart. De behandeling duurt 25 minuten per keer. Daarnaast zijn er 5 minuten voor voorbereiding, verslaglegging en administratie voor de logopedist zelf. Hoe lang de gehele behandelperiode duurt, is afhankelijk van de stoornis en vooruitgang. De behandelingen vinden plaats in de praktijk, maar in enkele gevallen kan er bij de patiënt aan huis behandeld worden. Hiervoor moet wel een duidelijke vraag voor thuisbehandeling van de verwijzer zijn.

Evaluatie en afsluiting


Wanneer de doelen van de logopedische behandeling behaald zijn, worden deze met u geëvalueerd. Als de behandeling kan worden afgesloten, wordt er een eindverslag gemaakt dat naar de verwijzer wordt gestuurd. Indien nodig, kan er nog een controle-afspraak ingepland wordt.
Share by: